In 3 klikken!

In 3 klikken naar een waanzinnige dag

1. Kies uw favoriete stad
2. Kies uw budget
3. Kies uw arrangement
telefoon nummer

06-55 807 796

info@dinerendoen.nl

Filmpje!
Filmpje!
Populaire workshops!

Wijnproeverij

Uitje Zwolle workshop Wijnproeverij: Zoet, zuur, zout en bitter zijn de enige vier zaken die we proeven, de rest ruiken we.
E 45

Baby is coming?

Uitje Groningen workshop Babyshower: Baby is Coming?
E 0

Workshops en uitjes in Enschede

U heeft gekozen voor een workshop in de prachtige stad Enschede!

Kies nu uw budget en alle mogelijkheden worden overzichtelijk gepresenteerd!

Enschede is de tweede stad die de oprichters van Diner & Doen uitkozen voor hun organisatie. Eén van de oprichters heeft een studie gevolgd in Enschede en heeft er nog altijd veel vrienden. Zij heeft de inwoners leren kennen als hele bijzondere en vriendelijke mensen met een no-nonsense instelling. Geen wonder dat deze stad ons bij uitstek geschikt leek om groepsuitjes aan te bieden, het is er namelijk altijd gezellig! Het grote plein in het centrum van de stad Enschede is een verzamelplek voor de studenten, voor de inwoners, maar ook voor de vele bezoekers die de stad dagelijks weer trekt. Die dagjesmensen komen veel uit omliggende dorpen en steden, maar ook uit Duitsland en het westen van Nederland. Het is een stad vol dynamiek, vol jonge mensen en er is altijd wat te beleven.

Enschede

Landelijk is Enschede vooral erg bekend door het goede voetbal van FC Twente, maar ook door de universiteit Twente en door de historie in de textielbranche. Wij zien Enschede eigenlijk als de hoofdstad van Oost-Nederland en dat is één van de redenen dat wij bewust voor deze stad hebben gekozen! Veel vriendenclubs en vriendinnengroepjes kiezen Enschede uit om een vrijgezellenfeestje te organiseren. Soms zijn dat echt de traditionele vrijgezellenfeestjes waarbij de hoofdpersoon, of in dit geval het slachtoffer, verkleed moet gaan en gedurende het hele uitje op een sportieve en humoristische wijze voor gek gezet wordt. Tegenwoordig trouwen sommigen op iets latere leeftijd dan vroeger, waardoor vrijgezellenfeestjes nu ook wat vaker iets milder verlopen. Natuurlijk nog wel een heel goed feest en wat plagerijen, maar ook wel met leuke workshops en lekker eten. Echte mannen workshops zijn bijvoorbeeld de workshop bierproeverij en de workshop ijshockey.

Wij hebben ons gespecialiseerd in vrijgezellenfeestjes, afdelingsuitjes, bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, familiedagen en andere feestjes en uitjes in Enschede. Deze bestaan bijna altijd uit één of meerdere workshops in Enschede en daarna gezellig met de groep dineren in het centrum van Enschede.

Definitie workshop Enschede

Voordat u verder leest, wat is een eigenlijk een workshop?

Een vaak gebruikte definitie van de workshop is:

Een workshop is een activiteit waarin vaak in groepen aan bepaalde opdrachten wordt gewerkt. Deze opdrachten vertalen theorie naar praktijk.

Een interessante definitie, maar voor een Diner en Doen workshop schiet hij toch wat te kort. De definitie van een Diner en Doen workshop is:

Een workshop is een gekozen activiteit waarin groepen een gezellige en vaak leerzame activiteit ondernemen met als doel een onvergetelijke dag te ervaren die de groep dichter bij elkaar brengt. De workshop wordt gegeven door een enthousiaste en geïnteresseerde persoon die er zelf ook plezier aan beleeft. Een gezellig diner of een lunch zit altijd bij de pakketprijs in.

Top 3 Workshops in Enschede

Welke workshops zijn het populairst in de stad Enschede? Naar welke workshops is de meeste vraag? Wij hebben een top 3 samengesteld van de meest favoriete workshops in Enschede. En dat Enschede in sommige delen van Nederland geheel onterecht wordt gezien als platteland, blijkt na deze top 3 helemaal onzin. Want de absolute nummer 1 workshop van Enschede is.... de nagelworkshop (workshop hands of a princess)! Dit groepsuitje wordt namelijk verrassend vaak geboekt! De snelste stijger (maar nog niet te vinden in de top 3) is de GPS workshop Ik hou van Enschede, waar de deelnemers met foto's en GPS apparatuur door het centrum van Enschede trekken om een raadsel op te lossen. Ook van de actieve buitenworkshop Pitch and Putt verwachten wij veel in de toekomst.

Waarom deze workshop top 3? Niet om u een richting op te duwen, want wij vinden het juist het leukst om zo veel mogelijk verschillende en bijzondere workshops aan te bieden in Enschede, ook al worden deze bijzondere workshops soms wat minder vaak geboekt. En echt alle workshopgevers zijn even uniek en voldoen ruimschoots aan onze kwaliteitseisen. Neem nou onze kookworkshop Taarten bakken voor profi's of de workshop Pokerface: hele bijzondere en kunstzinnige workshops waar nog lang over nagepraat wordt! Ook heel trots zijn wij op onze kookworkshop sushi en natuurlijk de workshop curling! Deze workshops worden allemaal georganiseerd door positieve en gedreven leuke persoonlijkheden die allemaal het beste van hunzelf geven. Deze workshop top 3 hebben wij vooral samengesteld om uw beslissing wat makkelijker te maken als u het moeilijk vindt om voor een groep te moeten beslissen die u wellicht niet zo goed kent of die heel divers is.

De workshop top 3 van Enschede ziet er als volgt uit:

1. Workshop nagels: hands of a princess

2. Kookworkshop Tapas maken

3. GPS Workshop The Target

Workshops, vrijgezellenfeestjes en groepsuitjes Enschede

Vele workshops in Enschede hebben wij zelf ontwikkeld met specialisten. Andere hebben we voor u, na een strenge selectie, bij elkaar verzameld. Zo bieden wij een breed assortiment aan van workshops voor vele soorten uitjes. Enkele voorbeelden van de workshops die we aanbieden in Enschede en omstreken zijn: een vlammende workshop salsa dansen, een onvergetelijke workshop cocktails mixen en flairen en een oorverdovende workshop djembé. Maar denkt u ook aan een leerzame workshop sushi maken en een hilarische workshop paaldansen. Daarnaast, vooral in trek bij de uitjes in Enschede voor dames: creatieve workshops in Enschede, zoals een workshop make-up, pop art canvas schilderen, taart versieren en nog veel meer.

Sommige workshops lenen zich erg goed voor het bedrijfsleven in Enschede, dus voor de bedrijfsuitjes en de afdelingsuitjes. Bijvoorbeeld omdat er tijdens het uitje een teamprestatie wordt neergezet. Want dat is vaak het doel van een bedrijfsuitje. Zo’n teamprestatie kan een daverend slotstuk zijn bij een djembe workshop. Maar ook bij een creatieve workshop zoals het canvas schilderen (crea bea), wordt er gewerkt naar een groot eindresultaat: alle losse doeken bij elkaar vormen 1 groot kunstwerk dat zo in de bedrijfshal kan worden opgehangen! Wat ook een belangrijk onderdeel van een afdelingsuitje kan zijn, is om de teamleden (van de afdeling bijvoorbeeld) met het uitje op een prettige wijze uit hun comfortzone te halen. Zoals bij een workshop dansen (salsa, rock ’n roll etc.), maar ook bij een workshop de lama’s moet de deelnemer iets van zichzelf geven. Zo leert de groep elkaar beter kennen tijdens het groepsuitje en ontstaat er een betere band tussen deze groepsleden! Tenslotte kan het competitie onderdeel tijdens een afdelingsuitje een doel op zich zijn. Zo strijden tijdens onze GPS workshops in Enschede geregeld teams tegen elkaar. Het zelfde zien we met een workshop pitch and putt, die zeer geregeld door organisaties als bedrijfsuitje wordt geboekt.

Andere workshops lenen zich juist erg goed voor vrijgezellenfeestjes. Een vrijgezellenfeestje organiseren voor jonge bruid? Een leuk uitje kan dan bijvoorbeeld zijn: een workshop cocktails maken, daarna een workshop vibo’s en tenslotte gezellig tapas eten. Daarna natuurlijk een kroegentocht, maar daar hebben de dames vast de hulp van Diner en Doen niet meer voor nodig… Mag u het vrijgezellenfeest voor de bruidegom organiseren? Ook dan is het makkelijk uitzoeken met Diner en Doen.nl! Alle vrienden kunnen los van elkaar op onze site kijken en dan ontstaat er vast een super uitje, zoals bijvoorbeeld een workshop pitch and putt golf clinic, gevolgd door een workshop bierproeven en daarna lekker spare-ribs eten. Wedden dat het een onvergetelijke vrijgezellendag wordt!

Tips voor leuke workshops in Enschede

Een goede tip voor het organiseren van een leuk groepsuitje is om bij de referenties van Diner en Doen te kijken. Wat vonden anderen van de workshop die u misschien wilt boeken? En u kunt natuurlijk altijd bellen met Diner en Doen, wij weten hoe alle workshops verlopen en kennen alle reacties van mensen die al eerder hun uitje bij ons geboekt hebben. Wees ook niet bang om contact met Diner en Doen op te nemen als uw wensen m.b.t. uw uitje of workshop net wat anders zijn als dat wij momenteel aanbieden. Bent u bijvoorbeeld met een andere groepsgrootte dan vermeld staat bij de workshop in Enschede van uw keuze, heeft u speciale dieeteisen, wilt u een ander diner koppelen aan uw workshop dan dat wij voorstellen of heeft u andere vragen over het uitje, bel ons dan. Wij kunnen onmogelijk alle mogelijkheden van de workshops op onze site zetten, dus er is altijd meer mogelijk met uw uitje dan dat op het eerste gezicht lijkt.

Ook uit onze bedrijfsfilmpjes kunt u een impressie krijgen hoe leuk een Diner en Doen uitje in Enschede is. Met een ruime keuze uit veel verschillende workshops en altijd een diner in 1 van de door ons geselecteerde restaurants!

Uiteraard worden ook veel van de workshops uit Enschede aangeboden in de andere steden waar we actief zijn: Deventer, Zwolle en Groningen.

Bedrijfsuitjes en bedrijfsuitjes XL in Enschede

Een bedrijfsuitje organiseren voor een groep is een enorme uitdaging. Zelfs een bedrijfsuitje voor bijvoorbeeld 15 deelnemers kan soms al een heel gepuzzel zijn: welke workshop vindt iedereen leuk en welk restaurant past er bij ons? Maar bijvoorbeeld ook: hoe zorg ik dat elke deelnemer op tijd op de juiste plaats is? En: is het bedrijf wat we gevonden hebben op internet wel in staat om een goede workshop te verzorgen? Diner en Doen.nl heeft voor al deze vragen de oplossing.

Maar bedrijfsuitjes voor echt grote groepen is echt een heel ander verhaal. Als u bijvoorbeeld de taak hebt gekregen om het bedrijfsuitje voor dit jaar te organiseren, bijvoorbeeld voor 100 deelnemers, dan zult u daar uw handen aan vol hebben. Bij Diner en Doen.nl noemen wij zulke bedrijfsuitjes: bedrijfsuitjes XL. Een bedrijfsuitjeXL is echt wat anders dan een normaal bedrijfsuitje. Wij hebben in de afgelopen jaren honderden bedrijfsuitjes mogen organiseren voor verschillende organisaties in Deventer, Zwolle, Enschede en Groningen, en een groot deel daar van waren een bedrijfsuitje XL. Voor deze bedrijfsuitjes XL hebben wij een aparte site opgezet: www.bedrijfsuitjeXL.nl

Omdat er zo veel deelnemers zijn bij een bedrijfsuitje XL, is de aanpak voor zo'n bedrijfsuitje net wat anders dan bij een normaal bedrijfsuitje. Als eerste bepalen wij in zo'n geval met de klant het thema van het bedrijfsuitje. Bijvoorbeeld creatief, of actief, of culinair. Als tweede worden er workshops bij het thema gekozen, waar de deelnemers zich voor in kunnen schrijven. Soms kiest een klant ervoor dat de deelnemers 1 workshop mogen volgen, maar soms wordt er voor gekozen dat de deelnemers 2 van zulke workshops mogen beleven. En daarna volgt er natuurlijk het diner (met daarna een borrel bijvoorbeeld).

Een voorbeeld: voor uw bedrijfsuitje XL kiest u het thema: culinair. Samen met u kiezen wij vervolgens de volgende workshops: een workshop sushi maken, een workshop tapas maken, een workshop cocktails shaken en een kookworkshop Thais koken. De workshops vinden in hetzelfde gebouw plaats, of ze zijn bijvoorbeeld op loopafstand van elkaar. In het laatste geval kan een medewerker van bedrijfsuitjeXL meelopen met de groepen, want het zou jammer zijn als iemand de weg kwijtraakt in Enschede, en dat zo alles vertraagd wordt.

Na de workshops wordt er vaak voor een korte buitenactiviteit gekozen (bijvoorbeeld een stadswandeling of een workshop GPS). Een andere mogelijkheid is om 2 workshops te volgen, dus dat iedereen rouleert. Na de workshops wordt het bijvoorbeeld tijd voor een gezellige borrel waar iedereen een verhaal te vertellen heeft: want door de verschillende workshops zijn er natuurlijk nieuwe ervaringen opgedaan. En wat is een bedrijfsuitje zonder een diner? Dus daarna aan tafel. Dat kan zijn in een restaurant, maar wij kunnen ook de catering verzorgen in het gebouw waar de workshops plaatsvinden. Zeer populair bij bedrijfsuitjes zijn de walking dinners: terwijl iedereen borrelt, komt het diner in hapjes langs. Zo zit niet iedereen op een vaste plek, maar is uw bedrijfsuitje net wat dynamischer. Maar als het thema van uw bedrijfsuitjeXL bijvoorbeeld actief was, en de deelnemers komen tevreden maar toch wel een beetje moe terug van workshops zoals een workshop schermen, workshop Canadees cano varen, workshop solex rijden, workshop pitch en putt of een workshop footgolf bijvoorbeeld, dan is een staand diner misschien ene minder goed idee.

Op de site van Bedrijfsuitje XL hebben we enkele voorbeelden uitgewerkt. Dit waren bedrijfsuitjes die wij in het verleden hebben georganiseerd voor grote toonaangevende organisaties of voor personeelsverenigingen.

Business Case 1

Business Case 2

Business Case 3

 

Hoe werkt bedrijfsuitje XL?

Wilt u het komend jaar een bedrijfsuitje of een bedrijfsfeest organiseren? Dan is er geen reden om te wachten! Bel of mail Diner en Doen.nl. Na dit eerste contact denken wij direct met u mee. Wij komen naar u toe voor een brainstormsessie waarin wij al direct veel van uw vragen kunnen beantwoorden. (dit kan ook telefonisch, maar wij hebben gemerkt dat de leukste bedrijfsuitjes ontstonden als wij van Diner en Doen.nl in een vroeg stadium echt contact hadden met de opdrachtgever). Met uw wensen gaan wij aan het werk. Na het nodige onderzoek presenteren wij onze bevindingen. En wilt u dan met ons door? Dan zijn wij op het bedrijfsuitje zelf (onzichtbaar) aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Dit alles bij elkaar noemen wij de XL-service.

O ja, en die is trouwens geheel gratis..

{r.title}
{r.title}
{r.title}