In 3 klikken!

In 3 klikken naar een waanzinnige dag

1. Kies uw favoriete stad
2. Kies uw budget
3. Kies uw arrangement
telefoon nummer

06-55 807 796

info@dinerendoen.nl

Filmpje!
Filmpje!
Populaire workshops!

Wijnproeverij

Uitje Zwolle workshop Wijnproeverij: Zoet, zuur, zout en bitter zijn de enige vier zaken die we proeven, de rest ruiken we.
E 45

Baby is coming?

Uitje Groningen workshop Babyshower: Baby is Coming?
E 0

Workshops en uitjes in Groningen

U heeft gekozen voor een workshop in de prachtige stad Groningen!

Kies nu uw budget en alle mogelijkheden worden overzichtelijk gepresenteerd!

Groningen is de derde stad waar de oprichters van Diner & Doen begonnen met hun organisatie. Eén van de oprichters is geboren en getogen in Groningen en zij woont er momenteel weer! Groningen is namelijk een stad die je niet loslaat. Het is een stad vol dynamiek, vol jonge mensen en er is altijd wat te beleven. Maar het is ook een stad van traditie en van genieten. Wij hebben wat met Groningen! En dat is natuurlijk erg belangrijk als je de beste arrangementen van de stad wilt aanbieden!

Groningen

Groningen kent landelijk veel bekendheid door het bloeiende studentenleven. Het feit alleen al, dat de op één na oudste universiteit van Nederland staat in Groningen, zegt al meer dan genoeg. Maar Groningen is een stad voor jong en oud! Denk bijvoorbeeld ook het prachtige Groninger Museum en de beroemde Martinitoren, iconen waaraan men denkt bij de stad Groningen. Wat velen niet weten, is dat Groningen ook is verkozen tot de beste binnenstad van Nederland. Het is een gezellige, maar ook knusse stad met veel goede horeca. Al deze sterke punten maken de stad Groningen erg geschikt voor een weekendje weg!

Dat het Groningse bedrijfsleven van gezelligheid en leuke workshops houdt, merkten wij als snel. Net als studentenverenigingen die op zoek waren naar een leuk uitje voor het bestuur of een jaarclub. Maar Groningen kent ook een rijk verenigingsleven en veel vriendinnen groepjes die geregeld zin hebben in een uitje of een leuke workshop!

Feesten, workshops en uitjes in Groningen

Wij hebben ons gespecialiseerd in vrijgezellenfeestjes, afdelingsuitjes, bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, familiedagen en andere feestjes en uitjes in Groningen. Deze bestaan bijna altijd uit één of meerdere workshops in Groningen en daarna gezellig met de groep dineren in het centrum van Groningen.

Voordat u verder leest, wat is een eigenlijk een workshop?

Een vaak gebruikte definitie van de workshop is:

Een workshop is een activiteit waarin vaak in groepen aan bepaalde opdrachten wordt gewerkt. Deze opdrachten vertalen theorie naar praktijk.

Een interessante definitie, maar voor een Diner en Doen workshop schiet hij toch wat te kort. De definitie van een Diner en Doen workshop is:

Een workshop is een gekozen activiteit waarin groepen een gezellige en vaak leerzame activiteit ondernemen met als doel een onvergetelijke dag te ervaren die de groep dichter bij elkaar brengt. De workshop wordt gegeven door een enthousiaste en geïnteresseerde persoon die er zelf ook plezier aan beleeft. Een gezellig diner of een lunch zit altijd bij de pakketprijs in.

Top 3 Workshops in Groningen

Welke workshops zijn het populairst in de stad Groningen? Naar welke workshops is de meeste vraag? Wij hebben een top 3 samengesteld van de favoriete workshops in Groningen. En dat er niets boven Groningen gaat, geldt kennelijk ook voor het Groningse culinaire gevoel, want de kookworkshops doen het erg goed in Groningen. De absolute nummer 1 workshop van Groningen is namelijk.... de Kookworkshop tapas . Dit groepsuitje wordt verrassend vaak geboekt! De snelste stijger (maar nog niet te vinden in de top 3) is de creatieve workshop Zelf zeep maken. Een van onze favorieten, want kent u die naar lavendel geurende kleine winkeltjes in de Provence die van die dure en handgemaakte zeepjes verkopen in mooie papieren wikkels? Die exclusieve kwaliteitszeep. Nou, die zeep gaat u en uw groep als ware scheikundigen dan dus zelf maken! Ook van de actieve buitenworkshop Footgolf verwachten wij veel in de toekomst. Deze activiteit lijkt een eendagsvlieg, alleen niets is minder waar! Het idee van deze workshop is eenvoudig: met zo min mogelijk trappen de voetbal in de holes krijgen. Maar de uitvoering is minder eenvoudig: u zult al uw behendigheid en balgevoel nodig hebben om een goede score neer te zetten in deze workshop. Wist u dat Footgolf een officiële sport is en dat Nederland een voorloper was met de oprichting van een footgolfbond?

Waarom deze workshop top 3? Niet om u een richting op te duwen, want wij vinden het juist het leukst om zo veel mogelijk verschillende en bijzondere workshops aan te bieden in Groningen, ook al worden deze bijzondere workshops soms wat minder vaak geboekt. En echt alle workshopgevers zijn even uniek en voldoen ruimschoots aan onze kwaliteitseisen. Neem nou onze kookworkshop Sweet Chocolate of de kook workshop Sushi maken: hele bijzondere en culinaire workshops waar nog lang over nagepraat wordt! Ook heel trots zijn wij op onze dansworkshop Tango! en natuurlijk de workshop Wie is de mol! Deze workshops worden allemaal georganiseerd door positieve en gedreven leuke persoonlijkheden die allemaal het beste van hunzelf geven. Deze workshop top 3 hebben wij vooral samengesteld om uw beslissing wat makkelijker te maken als u het moeilijk vindt om voor een groep te moeten beslissen die u wellicht niet zo goed kent of die heel divers is.

De workshop top 3 van Groningen ziet er als volgt uit:

1. Kookworkshop Tapas maken

2. Workshop cocktails

3. Workshop Wellness products

Onze workshops in Groningen

Vele workshops in Groningen hebben wij zelf ontwikkeld met specialisten. Andere hebben we voor u, na een strenge selectie, bij elkaar verzameld. Zo bieden wij een breed assortiment aan van workshops voor vele soorten uitjes. Enkele voorbeelden van de workshops die we aanbieden in Groningen en omstreken zijn: een vlammende workshop salsa dansen, een onvergetelijke workshop cocktails mixen en flairen en een oorverdovende workshop djembé. Maar denkt u ook aan een leerzame workshop sushi maken en een hilarische workshop paaldansen. Daarnaast, vooral in trek bij de uitjes in Groningen voor dames: creatieve workshops in Groningen, zoals een workshop zelf tassen maken, workshop pop art canvas schilderen, en een workshop taart versieren en nog veel meer.

In Groningen bieden we verschillende originele kookworkshops aan, die eigenlijk voor elk groepsuitje wel erg geschikt zijn. Zoals een heerlijke workshop zoete bonbons maken en de inmiddels bekende Diner en Doen workshop zelf sushi maken. Maar ook de workshop authentieke Spaanse tapas is heel gezellig en van een goed niveau. In het uitje Gooische Vrouwen zit een hele interessante workshop Italiaans koken en eigenlijk is de workshop zelf cocktails maken ook een soort kookworkshop, toch? Maar wat Groningen ook heeft, zijn de workshop Solex brommertouring. Lekker brommer rijden door het Groningse platteland met een picknick!

Bedrijfsuitjes en personeelsfeesten in Groningen

Sommige workshops lenen zich erg goed voor het bedrijfsleven in Groningen, dus voor de bedrijfsuitjes en de afdelingsuitjes. Bijvoorbeeld omdat er tijdens het uitje een teamprestatie wordt neergezet. Want dat is vaak het doel van een bedrijfsuitje. Zo’n teamprestatie kan een daverend slotstuk zijn bij een djembe workshop. Maar ook bij een creatieve workshop zoals het canvas schilderen (crea bea), wordt er gewerkt naar een groot eindresultaat: alle losse doeken bij elkaar vormen 1 groot kunstwerk dat zo in de bedrijfshal kan worden opgehangen! Wat ook een belangrijk onderdeel van een afdelingsuitje kan zijn, is om de teamleden (van de afdeling bijvoorbeeld) met het uitje op een prettige wijze uit hun comfortzone te halen. Zoals bij een workshop dansen (salsa, rock ’n roll etc.), maar ook bij een workshop de lama’s moet de deelnemer iets van zichzelf geven. Zo leert de groep elkaar beter kennen tijdens het groepsuitje en ontstaat er een betere band tussen deze groepsleden! Tenslotte kan het competitie onderdeel tijdens een afdelingsuitje een doel op zich zijn. Zo strijden tijdens onze GPS workshops in Groningen geregeld teams tegen elkaar. Het zelfde zien we met een workshop pitch and putt, die zeer geregeld door organisaties als bedrijfsuitje wordt geboekt.

Vrijgezellenfeestjes in Groningen

Andere workshops lenen zich juist erg goed voor vrijgezellenfeestjes. Een vrijgezellenfeestje organiseren voor jonge bruid in Groningen? Een leuk uitje kan dan bijvoorbeeld zijn: een workshop cocktails maken, daarna een workshop vibo’s en tenslotte gezellig tapas eten. Daarna natuurlijk een kroegentocht, maar daar hebben de dames vast de hulp van Diner en Doen niet meer voor nodig… Mag u het vrijgezellenfeest voor de bruidegom organiseren? Ook dan is het makkelijk uitzoeken met Diner en Doen.nl! Alle vrienden kunnen los van elkaar op onze site kijken en dan ontstaat er vast een super uitje, zoals bijvoorbeeld een workshop pitch and putt golf clinic, gevolgd door een workshop bierproeven en daarna lekker spare-ribs eten. Wedden dat het een onvergetelijke vrijgezellendag wordt!

Dinerendoen - feestjes en workshops in Groningen

Een goede tip voor het organiseren van een leuk groepsuitje is om bij de referenties van Diner en Doen te kijken. Wat vonden anderen van de workshop die u misschien wilt boeken? En u kunt natuurlijk altijd bellen met Diner en Doen, wij weten hoe alle workshops verlopen en kennen alle reacties van mensen die al eerder hun uitje bij ons geboekt hebben. Wees ook niet bang om contact met Diner en Doen op te nemen als uw wensen m.b.t. uw uitje of workshop net wat anders zijn als dat wij momenteel aanbieden. Bent u bijvoorbeeld met een andere groepsgrootte dan vermeld staat bij de workshop in Groningen van uw keuze, heeft u speciale dieeteisen, wilt u een ander diner koppelen aan uw workshop dan dat wij voorstellen of heeft u andere vragen over het uitje, bel ons dan. Wij kunnen onmogelijk alle mogelijkheden van de workshops op onze site zetten, dus er is altijd meer mogelijk met uw uitje dan dat op het eerste gezicht lijkt.

Ook uit onze bedrijfsfilmpjes kunt u een impressie krijgen hoe leuk een Diner en Doen uitje in Groningen is. Met een ruime keuze uit veel verschillende workshops en altijd een diner in 1 van de door ons geselecteerde restaurants!

Uiteraard worden ook veel van de workshops uit Enschede aangeboden in de andere steden waar we actief zijn: Deventer, Zwolle en Enschede.

Bedrijfsuitjes en bedrijfsuitjes XL in Groningen.

Een bedrijfsuitje organiseren voor een groep is een enorme uitdaging. Zelfs een bedrijfsuitje voor bijvoorbeeld 15 deelnemers kan soms al een heel gepuzzel zijn: welke workshop vindt iedereen leuk en welk restaurant past er bij ons? Maar bijvoorbeeld ook: hoe zorg ik dat elke deelnemer op tijd op de juiste plaats is? En: is het bedrijf wat we gevonden hebben op internet wel in staat om een goede workshop te verzorgen? Diner en Doen.nl heeft voor al deze vragen de oplossing.

Maar bedrijfsuitjes voor echt grote groepen is echt een heel ander verhaal. Als u bijvoorbeeld de taak hebt gekregen om het bedrijfsuitje voor dit jaar te organiseren, bijvoorbeeld voor 100 deelnemers, dan zult u daar uw handen aan vol hebben. Bij Diner en Doen.nl noemen wij zulke bedrijfsuitjes: bedrijfsuitjes XL. Een bedrijfsuitjeXL is echt wat anders dan een normaal bedrijfsuitje. Wij hebben in de afgelopen jaren honderden bedrijfsuitjes mogen organiseren voor verschillende organisaties in Deventer, Zwolle, Enschede en Groningen, en een groot deel daar van waren een bedrijfsuitje XL. Voor deze bedrijfsuitjes XL hebben wij een aparte site opgezet: www.bedrijfsuitjeXL.nl

Omdat er zo veel deelnemers zijn bij een bedrijfsuitje XL, is de aanpak voor zo'n bedrijfsuitje net wat anders dan bij een normaal bedrijfsuitje. Als eerste bepalen wij in zo'n geval met de klant het thema van het bedrijfsuitje. Bijvoorbeeld creatief, of actief, of culinair. Als tweede worden er workshops bij het thema gekozen, waar de deelnemers zich voor in kunnen schrijven. Soms kiest een klant ervoor dat de deelnemers 1 workshop mogen volgen, maar soms wordt er voor gekozen dat de deelnemers 2 van zulke workshops mogen beleven. En daarna volgt er natuurlijk het diner (met daarna een borrel bijvoorbeeld).

Een voorbeeld: voor uw bedrijfsuitje XL kiest u het thema: culinair. Samen met u kiezen wij vervolgens de volgende workshops: een workshop sushi maken, een workshop tapas maken, een workshop cocktails shaken en een kookworkshop Thais koken. De workshops vinden in hetzelfde gebouw plaats, of ze zijn bijvoorbeeld op loopafstand van elkaar. In het laatste geval kan een medewerker van bedrijfsuitjeXL meelopen met de groepen, want het zou jammer zijn als iemand de weg kwijtraakt in Groningen, en dat zo alles vertraagd wordt.

Na de workshops wordt er vaak voor een korte buitenactiviteit gekozen (bijvoorbeeld een stadswandeling of een workshop GPS). Een andere mogelijkheid is om 2 workshops te volgen, dus dat iedereen rouleert. Na de workshops wordt het bijvoorbeeld tijd voor een gezellige borrel waar iedereen een verhaal te vertellen heeft: want door de verschillende workshops zijn er natuurlijk nieuwe ervaringen opgedaan. En wat is een bedrijfsuitje zonder een diner? Dus daarna aan tafel. Dat kan zijn in een restaurant, maar wij kunnen ook de catering verzorgen in het gebouw waar de workshops plaatsvinden. Zeer populair bij bedrijfsuitjes zijn de walking dinners: terwijl iedereen borrelt, komt het diner in hapjes langs. Zo zit niet iedereen op een vaste plek, maar is uw bedrijfsuitje net wat dynamischer. Maar als het thema van uw bedrijfsuitjeXL bijvoorbeeld actief was, en de deelnemers komen tevreden maar toch wel een beetje moe terug van workshops zoals een workshop schermen, workshop Canadees cano varen, workshop solex rijden, workshop pitch en putt of een workshop footgolf bijvoorbeeld, dan is een staand diner misschien ene minder goed idee.

Op de site van Bedrijfsuitje XL hebben we enkele voorbeelden uitgewerkt. Dit waren bedrijfsuitjes die wij in het verleden hebben georganiseerd voor grote toonaangevende organisaties of voor personeelsverenigingen.

Business Case 1

Business Case 2

Business Case 3

 

Hoe werkt bedrijfsuitje XL?

Wilt u het komend jaar een bedrijfsuitje of een bedrijfsfeest organiseren? Dan is er geen reden om te wachten! Bel of mail Diner en Doen.nl. Na dit eerste contact denken wij direct met u mee. Wij komen naar u toe voor een brainstormsessie waarin wij al direct veel van uw vragen kunnen beantwoorden. (dit kan ook telefonisch, maar wij hebben gemerkt dat de leukste bedrijfsuitjes ontstonden als wij van Diner en Doen.nl in een vroeg stadium echt contact hadden met de opdrachtgever). Met uw wensen gaan wij aan het werk. Na het nodige onderzoek presenteren wij onze bevindingen. En wilt u dan met ons door? Dan zijn wij op het bedrijfsuitje zelf (onzichtbaar) aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Dit alles bij elkaar noemen wij de XL-service.

O ja, en die is trouwens geheel gratis.

.

{r.title}
{r.title}
{r.title}